dimecres, 7 de gener del 2015

BENVINGUTS AL BLOG DE LA JORNADA EN CLAU DE FA!!

Hola a tots,

Des d'ací tenim el plaer de saludar i donar la benvinguda a tot el personal (alumnes, centres, pares, professors i col·laboradors) que van a fer realitat la tercera edició de la JORNADA EN CLAU DE FA . Aquest any, els protagonistes seran els alumnes de diferents Escoles de Música i Centre Autoritzat de Música com l'Artesana de Catarroja, "José María Roig" de la Unió Musical de Picanya, l'Horta de Sant Marcel·lí (València) i Ateneu Musical del Port (València). 

Des de hui, comencem l'edició de 2015, en el qual tenim com a objectiu principal: 

Fer de la música un mitjà de convivència i desenvolupament, a través de la interpretació i l'estudi d'obres d'estils i èpoques diferents.

En primer lloc, tal i com hem anat realitzant fins a aquesta edició, l'alumnat participarà en una jornada de convivència social i musical, que finalitzarà amb un concert de l'Ensemble de Violoncels, al tercer trimestre. Aquest any, la temàtica principal girarà al voltant de la música d'òpera que s'ha composat al llarg de la història, amb la selecció de les obres de prestigiosos compositors.


En segon lloc, i com es pot comprovar, anem a fer ús de les noves tecnologies com a recurs didàctic per tal de facilitar i aproximar la música volem apropar l'aprenentatge a través d'aquest BLOG on inclourem informació periòdicament sobre tot allò relacionat amb la música de l'òpera: períodes, obres, compositors, anècdotes, etc. A més, visualitzarem, escoltarem i gaudirem de diferents fragments musicals d'una selecció d'obres.
*(Actualment, la data i el lloc no estan confirmades)


Per tal de ficar-nos mans a l'obra, vos llance algunes qüestions que haureu d'esbrinar i que aclarirem a classe:

- Què és l'òpera?
- Quina va ser la primera òpera composada? I, qui ho va fer?
- Quines òperes o compositors d'òpera coneixes? 

Ací vos deixe una xicoteta pista... Duet de les flors de l'òpera Lakmé composada per Leo DELIBES